Beant 517

Fokker T. Fopma, Gauw
Eigenaar familie Age Okkema en T. Fopma
Stokmaat 1.71 meter
Geboortejaar 2016
Afstamming Hessel 480 x Model Sport Tsjalle 454 x Ster Sport Gjalt x Ster Preferent Sport Folkert 353
Merriestam
103 (GENERATIE 11)
Verwantschap% 18.1%

DNA-Test:
Waterhoofd: niet drager
Dwerggroei: niet drager
Vosfactor: niet drager

Prestaties:
– Op kop in zijn rubriek tijdens HK 2022
– 
Sportpredicaat mennen 2021
– Zilver op Friesian Talent Cup 2020

“Royaal ontwikkeld en opvallend goed stappend”, de lovende woorden van de jury. Beant bleef constant in zijn presentatie en kwam mooi terug in de draf. Dit zorgde tijdens de HK dat hij de beste uit zijn groep was.

Beant 517 komt uit de sportlijn stam 103. Zijn moeder is de Model Sport merrie Lobke fan de Lege Geaën (Tsjalle 454 Sport-Elite Preferent), zijn grootmoeder is een Ster Sport merrie van de onverwante Sport hengst Gjalt en overgrootmoeder is een Ster Preferent Sport merrie (6*) van de Sport Preferente Folkert 353. Zelf behaalde Beant op slechts 5-jarige leeftijd ook zijn Sport predicaat!

Hij liep een sterke allround verrichting. Beant sloot het Centraal Onderzoek overtuigend af. Voor de menproef haalde hij zelfs 86.5 punten!

Beant is een imponerende lang gelijnde hengst met veel rastype. Hij heeft een sterk schakelend vermogen en een ruime, taktmatige stap met veel lichaamsgebruik. In de draf heeft hij ruimte, souplesse en veel balans.
Het is een vriendelijke hengst met een goede instelling. Hij laat zich goed bewerken. Zowel onder het zadel als voor de wagen. Hij geeft een fijn gevoel aan zowel de ruiters als de menners.

Beant zijn eerste veulens lijken veelbelovend, bloedmooie hoogbenige veulens met een fraaie kruisligging.

Beant kan ras, souplesse, balans, instelling en de stap verbeteren. Tevens komt hij uit een bewezen sport lijn. Dat beloofd wat voor de toekomst!

Tarief en reserveren
Het dekgeld voor Beant 517 bedraagt €1.000,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het reserveringsformulier.