Rommert 498 SPORT

Algemene gegevens

Fokker Pieter en Tiety Okkema, Witmarsum
Eigenaar Pieter en Tiety Okkema, Witmarsum
 Stokmaat 1.72 meter
 Geboortejaar 2013
 Afstamming Norbert 444 x Ster Pref*4 Jasper 366 x Ster Oege 267 x Ster Pref*4 Naen 264
 Merriestam 70
 Verwantschap% 18 (bovengemiddeld)

DNA-tests:

  • Waterhoofd: niet drager
  • Dwerggroei: niet drager
  • Vosfactor: niet drager

Rommert is een rastypische hengst met veel uitstraling. Een lang gelijnde, jeugdige hengst met sterke verbindingen in de bovenlijn. Het hoofd is voldoende sprekend. De goed gevormde hals is voldoende verticaal gesteld en de lange schouder is voldoende schuin. Rommert heeft ruim voldoende behang.

In alle disciplines viel zijn beentechniek positief op. Met name zijn sterk gebruik van het achterbeen werd door de ruiters en menners geprezen naast zijn positieve instelling en inzet. Hij is goed bewerkbaar en kan goed sluiten en verruimen.

Rommert heeft veel kwaliteit in de draf. Hij maakt veel ruimte in de draf, waarbij het achterbeen met veel buiging en kracht onder het lichaam wordt geplaatst. Het voorbeen wordt ruim weggezet. Rommert heeft ruim voldoende souplesse. De galop is goed gesprongen, met ruimte en lichaamsgebruik. Hierin kan hij meer bergop bewegen. De galop is goed bewerkbaar.

Geschikheid als rijpaard: Als dressuurpaard heeft Rommert veel aanleg. Hij geeft de ruiter een goed gevoel, is bewerkbaar en bezit een goede bewegingtechniek. Hij kan gemakkelijk sluiten en verruimen. Als tuigpaard heeft hij veel techniek door zijn krachtige achterbeengebruik en looplust. Het voorbeen wordt ruim weggezet en toont daarbij een goede knieactie.

Rommert heeft tijdens het onderzoek veel aanleg getoond als rij- en menpaard. Als tuigpaard heeft hij zeer veel aanleg in de bewegingtechniek maar mist de natuurlijke oprichting. Rommert toont veel inzet, een goede instelling en laat zich in alle drie disciplines goed bewerken en is fijn te rijden.

Moederlijn: Lieske fan ‘e Welle komt uit een sterke moederlijn (stam 70). Zij is al op jonge leeftijd Preferent geworden met o.a. Rommert 498 en 2 voorlopig Kroonmerries. Deze Stermerrie wordt gevolgd door een eerste premie Stermerrie van Oege 267 en ook de volgende merrie in de moederlijn is een eerste premie Stermerrie (Naen 264), die tevens Preferent is en in de IBOP 82 punten behaalde.

Gebruiksadvies KFPS

Rommert 498 kan bewegingstechniek, inzet en instelling verbeteren. Met name in het gebruik van het achterbeen kan hij een positieve bijdrage leveren aan de fokkerij. Merries dienen opwaarts gebouwd te zijn.

Tarief en reserveren

Het dekgeld voor Rommert 498 bedraagt € 1.000,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het Reserveringsformulier.