Siert 499 SPORT

Algemene gegevens

Fokker F. Smit te Wognum
Eigenaar F. Smit, Wognum en familie Age Okkema, Siegerswoude
Stokmaat 1.66 meter
Geboortejaar 2013
Afstamming Dries 421 x Stb Pref*4 Sape 381 x Ster Pref*5 Jochem 259 x Ster Pref*4 Fokke 217
Merriestam 038 (Generation 10)
Verwantschaps% 17.6

DNA-Test:

  • Waterhoofd: niet drager
  • Dwerggroei: niet drager
  • Vosfactor: niet drager

Siert is een rastypische hengst. Het hoofd is sprekend en zijn voldoende lange hals is mooi gevormd en verticaal geplaatst. Siert is een zeer jeugdige en voldoende correct gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De KFPS-jury was zeer lovend over Siert zijn veelzijdige talent en roemde hem om zijn inzet.“Zelf is Siert een opvallend jeugdige hengst, die van alle hengsten gedurende het onderzoek het meeste progressie wist te boeken. Tot op de laatste dag verbaasde deze hierin de jury, welke zijn cijfers dan ook voortdurend naar boven toe moest bijstellen. Het leidde uiteindelijk tot een cijferlijst met in alle disciplines een 80 plus score”.

De stap is ruim, zuiver, actief en goed door het lichaam met veel schoudervrijheid. De draf kenmerkt zich door balans en ruimte met een goede bewegingstechniek. In draf valt zijn zelfhouding positief op. Siert laat zich goed bewerken. De galop wordt voldoende bergop gesprongen en met ruim voldoende kracht. Hij toont daarin een goede zelfhouding en komt daarin goed tot dragen.

Siert heeft ruim voldoende aanleg als dressuurpaard. Siert heeft in 2019 op 6 jarige leeftijd gelijk zijn SPORT predicaat gehaald. Hij heeft inzet, een goede instelling en laat zich goed bewerken. Hij geeft de ruiter een goed gevoel. Als menpaard heeft Siert zeer veel aanleg. Hij valt op door zijn mooie zelfhouding en toont veel inzet. Hij laat zich in deze discipline ook goed bewerken. Als tuigpaard heeft Siert veel aanleg. Hij heeft een mooie zelfhouding en toont in deze discipline een aansprekend front en heeft een goede bewegingstechniek.

Siert heeft tijdens het onderzoek veel progressie laten zien in alle drie de disciplines en een goede verrichting afgelegd, waarbij zijn zelfhouding en bewegingstechniek positief opvielen.

Siert stamt uit een moederlijn met 5 preferente merries op rij van respectievelijk: Sape 381, Jochem 259, Fokke 217, Nanne 197 en Hylke 186 (stam 38). De vierde merrie in rij is de bekende Model Preferente Prestatiemerrie Wijkje, de moeder van de stamboekhengsten Djurre 284 en Tsjerk 328.

Gebruiksadvies KFPS

Siert 499 kan beentechniek, inzet, model en luxe verbeteren.

Tarief en reserveren

Het dekgeld voor Siert 499 bedraagt € 1.000,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het Reserveringsformulier.