Thorben 466 SPORT

t1

Algemene gegevens

Fokker: Familie Wijbenga – Meijer te Veenwouden
Eigenaar: Age en Marieke Okkema
Stokmaat: 1.64 meter
Geb. datum: 2006
Afstamming: Ielke 382 x Ster Sape 381 x Ster Preferent Brandus 345P x Ster Preferent Jurjen 303

Prestaties

  • Verrichtingskampioen 2011
  • Derde op de Hengstenkeuring 2012
  • Sport dressuur en Ereklasse tuigen
  • Winnaar prijs der Besten voor de sjees 2014
  • Kampioen Dekhengsten voor de sjees 2015
  • Goedgekeurd op afstammelingen

Thorben is een jeugdige en moderne hengst. In beweging heeft hij veel souplesse, een mooi front, brengt zijn achterhand goed onder en zet zijn voorbeen zeer ver weg. In de rijproef kreeg hij 78,5 punten en maar liefst een 8 voor de stap, voor de men- en tuigproef kreeg hij respectievelijk 81 en 84 punten. In de test werd hij geroemd om zijn looplust en onder alle omstandigheden goede stap!

In 2009 won hij met zijn 3 jaren oud de zilveren zweep in het tuig op de fokdag in Garijp. In 2010 behaalde hij de 2e plaats in de finale voor jonge friese paarden met dressuuraanleg op de Centrale keuring. Thorben is een vriendelijke, sociale en werklustige hengst met veel aanleg voor de sport, zowel tuigen als dressuur.

Thorben komt uit de fokkerij van “fan Fjildsicht”. Zijn halfzusje Esoca fan Fjildsicht is reservekampioen twenters op de Centrale Keuring 2011. Maar ook de Algemeen reservekampioen van de Centrale Keuring van 2011 Rixt fan Fjildsicht komt uit deze stam. Hij is de eerste goedgekeurde zoon van Ielke uit een moeder van Sape. Deze bloedvoering is uniek, met een verwantschapspercentage van 16,7 en een inteeltpercentage van 0,39 is hij interessant voor vele merries.

Thorben heeft zijn eerste hengsten nakomelingen gepresenteerd op de keuring en dit was zeer positief. De jury gaf maar liefst 6 van de 8 getoonde Thorben hengsten het STER predikaat. De nakomelingen van Thorben zijn goed gebouwde paarden met veel rasuitstraling en mooie fronten. Goede bovenlijnen en kruisligging met hard beenwerk. Zij stapten zeer goed en draafden goed in balans met een sterk achterbeen.

Thorben is goedgekeurd op afstammelingen.

Filmpjes van Thorben op de hengstenkeuring 2012

http://www.youtube.com/watch?v=ku9wAWKKbpU
http://www.youtube.com/watch?v=d7-WcWpkctI&feature=related

Reserveren:

Het dekgeld voor Thorben 466 bedraagt € 850,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het Reserveringsformulier.