Yme 507 SPORT

Fokker H.J. Oosterhof te Suldrup, Denemarken
Eigenaar H.J. Oosterhof en familie Age Okkema
Stokmaat 1.65 meter
Geboortejaar 2015
Afstamming Tsjalle 454 x Model & Sport Bente 412 x Model Wierd 409 x Ster & preferent Oltman 317
Merriestam 025 (GENERATIE 11)
Verwantschaps% 18.1%

DNA-Test:
Waterhoofd: niet drager
Dwerggroei: niet drager
Vosfactor: niet drager

Prestaties:

– Sportpredicaat dressuur 2021
– Sportpredicaat mennen 2020

Yme, wat gaf hij een dansend optreden tijdens de HK.
Yme 507 is een zoon van Tsjalle 454, gefokt in Denemarken, uit een merrielijn die is opgebouwd uit een mooie vrije bloedlijn.
Zijn moeder is een Modelmerrie van Bente 412 met het Sportpredicaat. Ook zijn grootmoeder, Wierd 409-dochter, is in het bezit van het Modelpredicaat en is tevens Preferent. De overgrootmoeder is een Stermerrie van Oltman 317 met drie Ster-nakomelingen.
De vierde merrie in de merrielijn is de bekende Jakob 302-dochter Beitske fan Marksathe. Zij is Ster Preferent en Prestatie en heeft 11 Ster-nakomelingen. Deze paarden uit Stam 25 komen uit dezelfde lijn als de Preferente Norbert 444.

Wat opvalt aan Yme is zijn sprekende, chique hoofd. Hij heeft een goed ontwikkelde bovenlijn en een mooi lang kruis. Yme is een ijverige hengst met een goede lichaamshouding die met veel balans, afdruk en techniek galoppeert. Zijn draf is zowel onder het zadel als voor de wagen met een opvallende techniek.

Yme heeft een uniforme groep veulens laten zien. De rastypische veulens vallen op door hun sprekende hoofden en mooie front met lange halzen en verticale halsrichting. De veulens draven uniform met ruimte, kracht, een opwaartse lichaamshouding en veel souplesse. Maar liefst 88% van de gekeurde veulens behaalde een 1e of 2e premie.

Tarief en reserveren
Het dekgeld voor Yme 507 bedraagt €1.000,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het reserveringsformulier.