Jimte 533 AAA

Fokker Dhr. R. Arends
Eigenaar familie Age Okkema
Stokmaat 1.67 meter
Geboortejaar 2019
Afstamming Ulbrân 502 x Ster Epke 474 x Ster Nyckle 309 x Ster Dirk 298
Merriestam 120 (Generatie 9)
Verwantschap 17.5%
 
“Als kampioen geboren”
 
DNA-Test:
Vosfactor: Vrij
Dwerggroei: Vrij
Waterhoofd: Vrij

Prestaties:

– 1e plaats in zijn rubriek en door naar de kampioenskeuring HK 2024
– Hoogste dagscore IBOP van 82 punten – behaalt hiermee zijn AAA predicaat
– 1e plaats in zijn rubriek en door naar de kampioenskeuring HK 2023
– Kampioen hengstveulens centrale keuring 2019

Jimte 533, zo jong en nu al zo succesvol.

Dit jaar wederom op de hengstenkeuring op kop in zijn rubriek én door naar de kampioenskeuring. Hij onderscheid zich door zijn fantastische stap en souplesse. Een hengst met het totale plaatje.Tijdens de HK 2023 stond hij ook al op kop in zijn rubriek. Op de Centrale keuring in 2019 werd hij als hengstveulen al gekroond tot kampioen.

imte heeft veel souplesse in zijn bewegingen, hij stapt door het hele lichaam met veel ruimte, dit werd tijdens het CO dan ook beloond met een 8. Zijn draf is opwaarts. Hij heeft veel rasuitstraling door zijn lange, verticaal gestelde hals, zijn volle bos manen en dikke staart.

Het is een langgelijnde, jeugdige hengst. Hij beschikt over een opwaartse romprichting. Jimte beschikt hij over een correcte, goed bespierde en gesloten bovenlijn en een lang kruis. Hij heeft veel lengte in het voorbeen. Het beenwerk is hard en droog.

De eerste veulens van Jimte zijn reeds geboren, stuk voor stuk rastypisch, luxe veulens met een sterke bovenlijn en veel expressie.

Ze bewegen met veel kwaliteit en een sterk achterbeen.

Jimte 533 kan gebruikt worden om een positieve bijdrage te leveren aan een sterk fundament en een goede bovenlijn. Tevens kan hij zowel de takt als de ruimte in de stap verbeteren. Ook kan hij souplesse en rasuitstraling doorgeven.

Moederlijn: Tekla v.d. Arebo Hoeve Ster is de moeder van Jimte 533. Zij is een goed bewaarde achtjarige merrie die vier veulens heeft gekregen en volledig voor de fokkerij wordt ingezet. Jimte 533 is haar tweede (Ster) nakomeling. Ze is rastypisch met een voldoende edel hoofd, een lange, verticale hals, met veel en lange manen en een dikke staart. Tekla is langgelijnd, heeft een horizontale romprichting en mocht wat jeugdiger in haar uitstraling zijn. Haar bovenlijn is sterk, waarbij ze iets strak op de lendenen is en een kort, iets hellend kruis heeft. Haar stap is ruim en krachtig. Haar draf is voldoende ruim, zou wat opwaartser mogen zijn waarbij het achterbeen meer mag ondertreden. De merrie heeft een braaf, rustig en nuchter karakter.

Tarief en reserveren Omdat hij nog maar een jaar beschikbaar is in Nederland hebben wij een speciale voorwaarde.
Vaste dekafdracht van €250,-. Is uw merrie dragend dan betaald u het resterende dekgeld (€900,-.)
Vraag gerust naar de voorwaarden. reserveringsformulier.