Jimte 533 AAA

Fokker Dhr. R. Arends
Eigenaar familie Age Okkema
Stokmaat 1.67 meter
Geboortejaar 2019
Afstamming Ulbrân 502 x Ster Epke 474 x Ster Nyckle 309 x Ster Dirk 298
Merriestam 120 (Generatie 9)
Verwantschap 17.5%
“Als kampioen geboren”
DNA-Test:
Vosfactor: Vrij
Dwerggroei: Vrij
Waterhoofd: Vrij

Jimte 533 – Tijdens de Centrale keuring in 2019 werd hij als hengstveulen al gekroond tot kampioen.

Deze sterk bewegende hengst, met zijn fantastische stap welke tijdens het zadelexamen gewaardeerd werd met een 8 kan de (ruimte) van de stap verbeteren, de bovenlijn en tevens meer rasuitstraling meegeven aan zijn nafok.

Jimte heeft veel rasuitstraling door zijn lange, verticaal gestelde hals, zijn volle bos manen en dikke staart. Het is een langgelijnde, jeugdig hengst. Hij beschikt over een opwaartse romprichting. En heeft een correcte, goed bespierde en gesloten bovenlijn en een lang kruis.
Hij heeft veel lengte in het voorbeen. Het beenwerk is hard en droog. De hengst heeft royaal ontwikkelde hoeven.

Jimte is een plezierig paard in de omgang en geniet van alle aandacht. De hengst wil graag werken, hij is goed bewerkbaar.
In stap laat hij veel tact en regelmaat zien. Daarbij heeft de hengst een ruime en krachtige pas en valt zijn goede lichaamsgebruik op. Verder laat hij een ruime tactmatige draf zien, waarbij hij het voorbeen goed uitlegt. Hij heeft voldoende zweefmoment en lichaamsgebruik. De galop is goed van sprong, voldoende opwaarts en met afdruk.
Het is een sympathiek paard dat graag voor je wil werken. De hengst toont veel progressie, waarbij de ruime en tactmatige stap positief opvalt. Ook in de draf heeft hij veel ruimte en toont hij veel balans.
Jimte laat als aangespannen paard hetzelfde beeld zien als rijpaard. Hij beschikt over een ruime, tactmatige stap. In draf heeft hij een goed zweefmoment. De hengst maakt een mooi front.
Met name zijn ruime, krachtige stap met een goed lichaamsgebruik valt op. Zijn draf is ruim en hij legt het voorbeen goed uit.

Moederlijn: Tekla v.d. Arebo Hoeve Ster is de moeder van Jimte 533. Zij is een goed bewaarde achtjarige merrie die vier veulens heeft gekregen en volledig voor de fokkerij wordt ingezet. Jimte 533 is haar tweede (Ster) nakomeling. Ze is rastypisch met een voldoende edel hoofd, een lange, verticale hals, met veel en lange manen en een dikke staart. Tekla is langgelijnd, heeft een horizontale romprichting en mocht wat jeugdiger in haar uitstraling zijn. Haar bovenlijn is sterk, waarbij ze iets strak op de lendenen is en een kort, iets hellend kruis heeft. Haar stap is ruim en krachtig. Haar draf is voldoende ruim, zou wat opwaartser mogen zijn waarbij het achterbeen meer mag ondertreden. De merrie heeft een braaf, rustig en nuchter karakter.

Gebruiksadvies: Jimte 533 kan de tact en de ruimte in de stap verbeteren. De hengst kan een goede bovenlijn, souplesse en rasuitstraling doorgeven.

Tarief en reserveren Het dekgeld voor Jimte 533 bedraagt €1150,- excl. BTW en valt buiten de kortingsregeling in het geval u meerdere merries dekt. Gebruik voor reservering het reserveringsformulier.