Wibout 511 SPORT AAA

Fokker L. Haytema, Wons
Eigenaar familie Age Okkema, Siegerswoude
Stokmaat 1.69 meter
Geboortejaar 2015
Afstamming Thorben 466 Sport Elite x Ster Preferent Doeke 287 x Ster Preferent Tsjimme 275
Merriestam
034 (GENERATIE 9)
Verwantschap% 16.7%

DNA-Test:
Waterhoofd: niet drager
Dwerggroei: niet drager
Vosfactor: niet drager

Prestaties:
– Z2 dressuur 2022
– Geselecteerd WK jonge dressuurpaarden 2021
– Sportpredicaat Dressuur 2021
– Sportpredicaat Mennen 2020

Deze geweldenaar trakteerde de jury op de HK met zijn imponerende draf. Wibout is een imposante hengst met veel front. Hij heeft van nature een mooie zelfhouding.
De stap is taktmatig en ruim, in de draf valt zijn sterke achterbeen op, tevens heeft hij het expressieve voorbeen gebruik van zijn vader Thorben meegekregen. Zijn galop is opwaarts gesprongen met veel cadans. Wibout laat zich eenvoudig verzamelen en toont veel aanleg voor het hogere werk. Hij was als een van de weinige friezen geselecteerd voor het WK jonge dressuurpaarden!

Hij werd tijdens het CO geprezen om zijn fantastische instelling en zijn super sterke achterhand gebruik. Onder het zadel werd Wibout de reserve verrichtingskampioen.

Wibout is de eerste goedgekeurde zoon van Thorben 466. Het is een grootramige, rastypische hengst welke breed inzetbaar is in de fokkerij, met name door zijn bloedvoering. Door zijn vrije bloedlijn en 0% inteelt kan hij bijdragen aan een laag verwantschapspercentage.

De eerste veulens van Wibout maken veel indruk op ons. Grote, luxe hoogbeninge veulens met een mooie gitzwarte kleur en elegante hoofdjes. Dit geeft ons veel vertrouwen wat betreft zijn nafok!

Tarief en reserveren
Het dekgeld voor Wibout 511 bedraagt €1.000,- excl. BTW. Gebruik voor reservering het reserveringsformulier.