Wedstrijdsport

Al vele jaren brengen wij met veel succes paarden uit in de wedstrijdsport. In 2007 en 2008 schreef Age Okkema de titel Nederlands kampioenschap dubbelspan Openklasse op zijn naam. Hij behaalde onder andere met de hengst Maik fan Fjildsicht het record aantal punten van 89 in de rubriek jonge friese paarden met tuigaanleg. Wij kunnen uw paard in diverse disciplines in de wedstrijdsport uitbrengen. Onder andere in de rubriek jonge friese paarden met dressuur- of tuigaanleg, competitie dressuur, tuigen en mennen.

De sportprestaties van uw paarden worden steeds belangrijker, denk aan het sport- en prestatiepredikaat. Onder andere doormiddel van het sportpredikaat kan uw paard definitief kroon worden.

Sportpredikaat

Het sportpredikaat wordt vergeven aan merries, ruinen en hengsten, met goede resultaten in de competitiesport. De minimumeisen voor het behalen van het sportpredikaat zijn:

  • Dressuur: Z1 +5 x 60%
  • Tuigen: categorie Ereklasse en/of open klasse, in een seizoen zes keer geplaatst als prijswinnaar op wedstrijden van het KNHS die voor puntenregistratie in aanmerking komen.
  • Mennen (dressuur): ZZ + 5 x 60%
  • Mennen (samengesteld): klasse 3 + 10. Men dient zowel bij het KFPS als het KNHS vooraf aan te geven met welk(e) Fries(e) paard(en) men wil gaan deelnemen. Het paard dient ten minste 10 winstpunten in de klasse 3 te hebben behaald vanaf hetmoment waarop het paard daartoe bij het KFPS en de KNHS is aangemeld.De bovengenoemde eisen zijn van toepassing voor in Nederland behaalden sportprestaties. Voor in het buitenland behaalde sportresultaten zullen vergelijkbare eisen gesteld worden, ter beoordeling van de KFPS sportraad.