Stal de Mersken Dedmer (Nane 492) wint in handen van Age Okkema de KFPS Nieuwelingencompetitie tijdens CH Rijs.

Harmina Holwerda en Martzen 521 Sport-Elite AA. De KFPS stamboekhengst is Zware Tour startgerechtigd.

Marieke Okkema reed GPD Ward (Thorben 466) in het kampioenschap damesklasse voor de sjees en pakt de nationale titel!

Jehannes 484 wordt met Jelmer Ketelaar Nederlands Kampioen in het Z2 tijdens de Horses2Fly Sportcompetitie

Wedstrijdsport

Al vele jaren brengen wij met veel succes paarden uit in de wedstrijdsport.
Wij kunnen uw paard in diverse disciplines in de wedstrijdsport uitbrengen. Onder andere in de rubriek jonge friese paarden met dressuur- of tuigaanleg, competitie dressuur, tuigen en mennen.

De sportprestaties van uw paarden worden steeds belangrijker, denk aan het sport- en prestatiepredikaat. Onder andere doormiddel van het sportpredikaat kan uw paard definitief kroon worden.

Sportpredikaat

Het sportpredikaat wordt vergeven aan merries, ruinen en hengsten, met goede resultaten in de competitiesport. De minimumeisen voor het behalen van het sportpredikaat zijn:

  • Dressuur: Z1 +5 x 60% over ten minste 5 proeven.
  • Tuigen: categorie Ereklasse en/of open klasse, in een seizoen zes keer geplaatst als prijswinnaar op wedstrijden van het KNHS die voor puntenregistratie in aanmerking komen.
  • Mennen (dressuur): ZZ + 5 x 60%
  • Mennen (samengesteld): klasse 3 + 10. Men dient zowel bij het KFPS als het KNHS vooraf aan te geven met welk(e) Fries(e) paard(en) men wil gaan deelnemen. Het paard dient ten minste 10 winstpunten in de klasse 3 te hebben behaald vanaf het moment waarop het paard daartoe bij het KFPS en de KNHS is aangemeld. De bovengenoemde eisen zijn van toepassing voor in Nederland behaalden sportprestaties. Voor in het buitenland behaalde sportresultaten zullen vergelijkbare eisen gesteld worden, ter beoordeling van de KFPS sportraad.