Kanne 534 AAA

Fokker familie Age Okkema
Eigenaar familie Age Okkema
Stokmaat 1.64 meter
Geboortejaar 2019
Afstamming Ulbrân 502 x Ster Sport Prest*3 AA Thorben 466 x Kroon Sport Pref*4 Prest*4 Doaitsen 420 x Kroon Sport Pref*9 Prest*6 A Fabe 348 x Model Pref*6 Prest*5 Feitse 293 x Ster Pref*7 Prest Naen 264
Merriestam 50(GENERATIE 14)
Verwantschap 17.0%
“Overtuigd op alle vlakken”
DNA-Test:
Vosfactor: Vrij
Dwerggroei: Vrij Waterhoofd: Vrij

Een unicum, Kanne komt uit een lijn met 5 generaties Prestatiemerrie op rij. Een bewezen, zeer unieke fokstam. Door de lage verwantschap (17%) en unieke bloedvoering kan Kanne een grote bijdrage leveren aan de fokkerij van het Friese paard. Door het behalen van het zadelexamen in het verrichtingsonderzoek heeft hij ervoor gezorgd dat zijn moeder Sterre T. fan ‘e Boppelannen STER SPORT AA tevens Prestatie is geworden.Haar eerste drie nakomelingen zijn allemaal al STER, KROON of goedgekeurde dekhengst! Kanne is een hengst met veel rasuitstraling. Hij heeft een edel hoofd en een verticale hals met veel lengte. Hij beschikt over een sierlijke belijning en veel behang. Daarnaast heeft hij veel jeugd-uitstraling en is hij langgelijnd. Het beenwerk van Kanne is hard en droog, correct gesteld met een goede hoek in het achterbeen. Verder is hij plezierig in de omgang, nieuwsgierig en heel intelligent. Een hengst met veel inzet en een natuurlijke balans. Hij laat zich fijn bewerken.

De stap is actief, voldoende ruim en met voldoende takt en lichaamsgebruik. In de draf heeft hij een goed voorbeengebruik. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragenheid en treed vanuit het achterbeen goed aan. De hengst heeft veel talent voor galop. Hij is lichtvoetig, heeft een goede sprong met veel afdruk en kan goed schakelen. Kanne heeft een goede aanleg als rijpaard, hij is voorwaarts en werkwillig. Hij beschikt over drie goede basisgangen waarbij hij in alle drie gangen een goed lichaamsgebruik laat zien. Daarbij valt de galop positief op door veel sprong en afdruk.

Voor de wagen heeft hij veel looplust en is werkwillig. In draf laat hij veel techniek in zijn voorbeen zien, heeft hij een snel achterbeen. De hengst schakelt makkelijk. Wij hebben veel vertrouwen in Kanne als tuigpaard! De moeder van Kanne is Sterre T. fan ‘e Boppelannen Ster Sport Prestatie AA (Thorben 466), een negenjarige nog jeugdige merrie uit een predicaatrijke moederlijn. Sterre heeft in haar IBOP 80,5 punten behaald en heeft ook het Sportpredicaat in het mennen behaald. Ze wordt nu volledig voor de fokkerij ingezet. Sterre heeft zes veulens op de wereld gezet, Kanne is haar derde nakomeling. Halfzus Ela Sterre fan de de Mersken Kroon AAA (Jehannes 484) werd kampioen op de CK 2022 bij de vier jaar en oudere merries en algeheel reserve kampioen. Moeder Sterre werd Prestatie op haar eerste drie nakomelingen en is daarmee de vijfde generatie Prestatiemerrie in deze merrielijn. De overgrootmoeder van Kanne is Els F.T. Kroon Sport Preferent Prestatie (Fabe 348) en een volle zus van Sape 381. Kanne kan gebruikt worden om lichaamsgebruik en werkwilligheid te verbeteren. Ook kan hij de galop verbeteren.

Kanne 534 een belofte voor de toekomst!

Tarief en reserveren Het dekgeld voor Kanne 534 bedraagt €1150,- excl. BTW en valt buiten de kortingsregeling in het geval u meerdere merries dekt. Kanne is voor 2023 niet meer te reserveren. Gebruik voor uw reservering voor 2024 het reserveringsformulier.