Kanne 534 AAA

Fokker familie Age Okkema
Eigenaar familie Age Okkema
Stokmaat 1.64 meter
Geboortejaar 2019
Afstamming Ulbrân 502 x Ster Sport Prest*3 AA Thorben 466 x Kroon Sport Pref*4 Prest*4 Doaitsen 420 x Kroon Sport Pref*9 Prest*6 A Fabe 348 x Model Pref*6 Prest*5 Feitse 293 x Ster Pref*7 Prest Naen 264
Merriestam 50(GENERATIE 14)
Verwantschap 17.1%
 
“5 generaties Preferent en Prestatie op rij!”
 
 
DNA-Test:
Vosfactor: Vrij
Dwerggroei: Vrij
Waterhoofd: Vrij
 

Een unicum, Kanne komt uit een lijn met 5 generaties Preferent en Prestatie merries op rij.

Een bewezen en zeer unieke merriestam.

Door de lage verwantschap (17,11%) en unieke bloedvoering kan Kanne een grote bijdrage leveren aan de bloedspreiding in de fokkerij van het Friese paard.  Hij heeft tevens één van de hoogste fokwaarden van de KFPS-stamboekhengsten. Moeder Sterre T. fan ‘e Boppelannen Ster Sport Pref Prest AA haar eerste vier nakomelingen zijn allemaal al Ster, Kroon of goedgekeurde dekhengst!

Kanne is een hengst met veel rasuitstraling. Hij heeft een edel hoofd en een verticale hals met veel lengte. Hij beschikt over een sierlijke belijning en veel behang.
Daarnaast heeft hij veel jeugd-uitstraling en is hij lang gelijnd.
Het beenwerk van Kanne is hard en droog, correct gesteld met een goede hoek in het achterbeen.

Dat hij zijn fokzekerheid doorgeeft is nu al te zien in zijn eerste veulens. Mooie hoogbenige, sierlijke veulens met edele hoofdjes en veel uitstraling.

Kanne 534 kan gebruikt worden op merries waarbij hij het lichaamsgebruik, werkwilligheid en rastype kan verbeteren. Ook voor uw hoogverwante merrie is hij de ideale partner!

Halfzus Ela Sterre fan de Mersken Kroon Sport AAA (Jehannes 484) werd op de CK 2022 bij de vier t/m zesjarige merries Kampioen en Algemeen Reserve kampioen.

Ze werd op de CK 2023 Reserve Kampioen bij de vier t/m zesjarige merries.De overgrootmoeder van Kanne is Els F.T. Kroon Sport Preferent Prestatie (Fabe 348), paard van het jaar 2015 en een volle zus van Sape 381.

Kanne 534 een belofte voor de toekomst!

Tarief en reserveren Het dekgeld voor Kanne 534 bedraagt €1150,- excl. BTW en valt buiten de kortingsregeling in het geval u meerdere merries dekt. Kanne is voor 2024 niet meer te reserveren. Gebruik voor uw reservering voor 2025 het reserveringsformulier.