Met maar liefst 89 punten tijdens de IBOP haalde Ester van de Marne Kroon AAA (Jehannes 484 x Norbert 444) met Jelmer Ketelaar in het zadel het Kroonpredicaat.

‘Een heel mooi beeld, veel balans souplesse en zelfhouding. Zo willen we wel dat alle Friese paarden zich gaan ontwikkelen.’

Een van de hoogste IBOP’s onder het zadel!

Lieve fan Dulve Stb AAA (Julius 486 x Gjalt 426) scoorde de hoogste dagscore met 82 punten. Lieve maakt hiermee haar moeder Prestatie.

Lieve fan Dulve verdiende met haar expressieve beweging voor de wagen met Age Okkema een 8 voor haar draf en een 8 voor haar mooie bergop galop en kwam op 82 punten en het AAA-predicaat!

IBOP

Als u uw paard een IBOP wilt laten afleggen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Uw paard kan worden gepresenteerd in drie disciplines: de menproef, de tuigproef en de rijproef. Uw paard dient minimaal vier jaar oud zijn om aan de IBOP deel te kunnen nemen. Door middel van de IBOP kan uw paard definitief ster, kroon of model worden. Een IBOP wordt steeds belangrijker voor uw paard. Het kan niet alleen een positieve invloed op het paard zelf hebben, maar ook voor eventuele hengsten uit uw lijn voor de hengstenkeuring.

Sterverklaring

Een voorlopig ster merrie, hengst of ruin kan door middel van een IBOP, waarin het gemiddeld een 6.7 voor de stap en de draf behaald, met maximaal een 5, definitief ster worden.

Kroon- / modelverklaring

Een voorlopige kroon of model merrie kan onder andere door middel van een IBOP, waarin het een score van minimaal 77 punten behaald, met gemiddeld een 7 voor de stap en de draf, definitief kroon of model worden. 
Minke fan de Broekfinne behaalde met Age Okkema de hoogste IBOP menproef ooit met 90 punten.
Een van de hoogste rijproeven ooit staat op Jelmer Ketelaar zijn naam met Ester van de Marne met 89 punten!