Over ons

Na vele jaren ervaring op te hebben gedaan bij trainingsstallen, genoeg vakkennis te hebben vergaard en door onze gedrevenheid en inzet hebben wij, Age en Marieke Okkema in 2006 Stal de Mersken opgericht in Siegerswoude.

“Het paard centraal”

Beiden komen wij uit families waar de paarden centraal staan en dan met name het Friese paard. Als kleine kinderen gingen wij met onze ouders mee naar het ringrijden, tuigconcours of gewoon een blokje om op de kar. Natuurlijk ontbraken de pony’s en de ponywedstrijden niet. Hierdoor zit het paardenvirus erin verankerd.

Age hielp zijn vader al als klein jongetje mee met het beleren van de paarden. Na veel stage te hebben gelopen op diverse trainingsstallen kwam Age als zestienjarige via school “werken en leren” aan het werk op het paardenbedrijf bij zijn ouders. Tweemaal heeft Age deelgenomen als trainingsassistent voor het KWPN tuigpaarden – verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Al snel werd er zelf een showwagen aangeschaft en meegedaan aan tuigwedstrijden. In 2003 werd Age openklasse kampioen met de Friese hengst Timon. Hierna volgden er nog vele overwinningen in de tuigpaardensport. In 2007 en 2008 werd Age kampioen in de openklasse dubbelspan. In 2010 kwam daar het kampioenschap dekhengsten voor de sjees bij met de dekhengst Tsjalle 454.

Marieke heeft naast haar baan als assistent accountant op diverse trainingsstallen gewerkt waar ze onder andere paarden beleerde en uitbracht in de wedstrijden.
In 2004 werd de Friese hengst Ynse fan it Nije Libben aangekocht waarmee in 2005 het kampioenschap zesjarige hengsten/ruinen in de rubriek jonge Friese paarden met dressuuraanleg werd behaald. In 2010 behaalde ze met de hengst Thys fan Fjildsicht in deze zelfde rubriek voor 4 jarige hengsten/ruinen het reserve kampioenschap.

Boerenbruiloft 2007
Dat de Friese paarden erg belangrijk zijn in ons leven hebben wij in 2007 laten zien door op geheel Friese traditionele wijze te trouwen op de boerebrulloft in Joure. In de prachtige Friese sjees getrokken door twee Friese hengsten en gekleed volgens de mode van 1850 werd er in het 18e eeuwse park van Joure het jawoord gegeven.

Team de Mersken

Samen met ons team dat uit professionele mensen bestaat, kunnen wij voor u in diverse disciplines van de paardensport of voor het insemineren van uw merrie, klaar staan.
Zo kunt u onder het kopje training lezen welke prestaties er inmiddels geleverd zijn in het keuringsklaar maken, IBOP-rijden, wedstrijdsport en beleren en kunt u onder het kopje dekhengsten meer lezen over onze dekhengsten.

Wat begon als hobby en sport als klein kind is nu uitgegroeid tot een professionele onderneming waarin hobby, sport en werk samengegaan zijn.