Thorben 466 verhuist naar de USA

Thorben 466 gaat binnenkort verhuizen. Hij gaat zijn box bij ons verruilen met een box in Illinois, USA. De nieuwe eigenaren zijn Willem Vander Kooi en Tiffany Reyenga. Zijn nieuwe onderkomen is onderdeel van Black Pearl Friesians in Rockton, IL.
Hier zal hij ook ter dekking komen te staan om heel Noord-Amerika te gaan bedienen.
Doeke Hoekstra heeft enige tijd geleden ons met elkaar in contact gebracht, met deze deal als resultaat.

Thorben 466 heeft zich in Nederland al ruimschoots bewezen. Zijn sterpercentage is ver boven gemiddeld (rond de 50%), hij loopt Z2 dressuur met Marieke in het zadel en hij heeft o.a. in 2015 het Nederlands kampioenschap Dekhengsten voor de sjees gewonnen. Ook is hij ZZ mennen, waardoor hij nu het Elite – Sport predikaat mag voeren.
Thorben zijn talenten en zijn lage verwantschap heeft hem in Nederland bijna elk jaar meer dan 100 dekkingen opgeleverd, met een enkele uitschieter van bijna 180 merries.
Zijn kwaliteiten als dekhengst, met daarnaast zijn lage verwantschap, zullen hoogst waarschijnlijk ook door de Amerikaanse fokkers zeer gewaardeerd gaan worden.
We zullen Thorben heel erg missen op Stal de Mersken. Hij heeft ons bedrijf gemaakt tot wat het nu is. We wensen Willem en Tiffany heel veel geluk met deze TOP vererver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *