Terugblik Centrale Keuring

Succes is het mooiste als je het kunt delen. Fokkers en eigenaren, bedankt!

In de Phryso van Oktober 2018 lezen we terug hoe fantastisch onze dekhengsten en hun nafok het doen en hebben gedaan! Hieronder een samenvatting.

“Jehannes 484 tekent voor Jeugdtitels”.
Ons eigen fokproduct Diana Hinke fan de Mersken (Jehannes 484 x Jisse 433) draafde met balans en souplesse naar de titel bij het jeugdkampioenschap bij de enters en werd algemeen reserve jeugd-kampioen.

Diana-Hinke-fan-de-Mersken-Jehannes-x-Jisse-0076
Diana Hinke fan de Mersken

De charmante en sterk bewegende Berber van Brabantshof (Jehannes 484 x Norbert 444) nam op het CK maar liefst drie titels mee naar huis: Kampioen bij de twenters, Algemeen Jeugdkampioen en reserve Algemeen Kampioen!

Berber-van-Brabantshof-Jehannes-x-Norbert-0771
Berber van Brabantshof

“Tsjalle drukt stempel op CK”
De 3 jarige Wietske (Tsjalle 454 x Mewes 438) draafde met veel gemak, mooi in balans en met een fraaie natuurlijke houding naar het Algemeen Kampioenschap.

Wietske
Wietske 

“Power paard Ulbrân”
Ulbrân 502 werd kampioen met 94 punten bij de 4 jarige hengsten, voorgesteld door Laura Zwart, tijdens de Pavo Fryso Bokaal.
Benjamin Maljaars omschrijft deze geweldenaar als volgt: “het is echt een “wauw” paard. Ik stapte op, hij nam me mee en bleef lopen. Een power paard met een fijne galop door zijn hele lijf. Een prachtige hengst met veer, “gummy” en lossigheid.

Ulbrân kampioen Pavo Fryso Bokaal
Ulbrân 502 en Laura Zwart

* Bron: Phryso oktober 2018 Tekst Ageeth van der Lee, Alice Booy en Ellen Franke, Foto’s Johanna Faber.

Niet alleen de Phryso is lovend over onze dekhengsten en hun nafok, ook de paardenkrant schreef een mooi stuk.

“Vader Tsjalle en zoon Jehannes geven jeugd en luxe door”
Als er één jonge hengst is die qua imponerende afstammelingen goed scoort dan is het Jehannes. Vorig jaar was zijn aandeel op de Centrale Keuring al opmerkelijk met een merendeel aan enters die veel jeugdigheid uitstraalden met opvallend mooie frontjes en lange, mooi gevormde verticale halzen. Daarnaast zijn ze modern en lang gelijnd maar ook lichtvoetig en draven ze met een mooie balans.
Dit jaar was dat niet anders en was zijn aandeel in de jeugdrubrieken sterk en opnieuw viel de jeugdige uitstraling op.
Dit maakt dat men met ontzettend veel belangstelling uitkijkt naar de eerste lichting jonge hengsten die zich in december zullen presenteren op de eerste bezichtiging.

Vader Tsjalle doet het ook erg goed op de keuringsvelden en kreeg dit jaar o.a. in Joce Femke van de Noeste Hoeve zijn eerste modeldochter en daarnaast ook een vijftal (voorlopig) Kroon merries!

Joce Femke van de Noeste Hoeve (2)
Joce Femke van de Noeste Hoeve

“Ster dochters”
Uit de groep 3 jarige en oudere paarden, zowel hengsten, ruinen als merries valt opnieuw op dat Tsjalle enorm hoog scoort.
Afgelopen keuringsseizoen zijn er meer dan dertig Tsjalle-dochters ster verklaard!

* Bron: paardenkrant 10 oktober, tekst Johanna Faber, Foto Joce Femke: Karin Sevink