EK dressuur Friese Paarden

– EK Friese Paarden – Haskerhorne – 12, 13 en 14 oktober –

 

georganiseerd door het Kennis en Promotie Platform Fries Dressuur Paard
Afgelopen weekend werd het EK Friese Paarden verreden op Stoeterij Bommelsteyn te Haskerhorne.
De nakomelingen van onze dekhengst Tsjalle 454 vielen ook hier weer positief op! Tevens waren er mooie resultaten voor de de Mersken (sponsor) paarden en onze vaste stal amazone Harmina Holwerda. Hieronder een overzicht:
Stal de Merskens Quinten (v. Thorben) werd bij de 5 jarigen keurig voorgestel door zijn vaste amazone bij stal de Merksen: Harmina Holwerda. In deze rubriek werd hij 6e. Deze ster hengst is ook te koop!

In dezelfde rubriek reed Harmina Ruscherd fan Bokkum naar een 1e plaats.

Harmina EK friezen
Harmina Holwerda
Bij de 6 jarigen werd MGPNGP Mario fan Bokkum ook 1e met Harmina. Als hoofdsponsor van het Project: Mei Grand Prix – Nei Grand Prix zijn wij uiteraard erg blij met dit resultaat!

De Tsjalle 454 nakomelingen deden het op dit EK ook ontzettend goed. de Merskens Kyan (v. Tsjalle 454) liep onder Yvonne Snieder naar een 3e plaatst bij de 7 jarigen. De 1e plaats in deze rubriek was wederom voor een Tsjalle 454 nakomeling namelijk: Jitze fan Bronny Friesians met amazone Ykje Baron

Yvonne EK frieze
Yvonne Snieder
Bij de 5 jarigen werd Pako van de Demro Stables (v. Tsjalle 454) met Suzanne Frijlink 3e. Bij de 6 jarigen zette Oukje fan it Hiem, ook een Tsjalle, een mooi resultaat neer met amazone Laura Roling ze werd 4e.
Foto’s gemaakt door 📷 DigiShots
Eigenaren, fokkers en amazones van harte gefeliciteerd met deze geweldige resultaten!